May 9, 2012

Noi vacante in statiunile balneare romanesti


statiuni balneare
Anul acesta turistii care aleg vacante in statiuni balneare in Romania, se indreapta cu siguranta spre unul dintre cele mai renumite centre balneare din Romania si anume complexul Germisara din Hunedoara!
Pentru acesti turisti interesati de astfel de vacante in centre de relaxare, wellness sau Spa-uri, agentia de turism Katour pune la dispozitia acestora, oferte de pret accesibile pentru fiecare sezon!
Oferta agentiei Katour consta intr-o oferta de servicii oferita de acest multicomplex balnear, care se mandreste atat cu o istorie impresionanta cat si cu o multitudine de facilitati si tratamente specializate!
Acest complex balnear reprezinta locul ideal pentru a va reincarca bateriile sau pentru a incerca  diferite activitati interactive.

Complexul Germisara este situat in statiunea balneo-climaterica Geoagiu Bai, ofera confortul luxos al interioarelor luminoase, accentul fiind pus pe sanatate si vitalitate. Fatada impresionanta a complexului da de la inceput o nota sofisticata si este intarita de ambianta somptuoasa, astfel incat sa va relaxati in rosul regal al holului si gustati un amestec de bucatarie locala si regionala in restaurantul rafinat.

complex germisara
Hotelul este dotat cu 144 de camere confortabile, 7 apartamente rezidentiale, room service 24 de ore, cabina de dus in fiecare camera, centru wellness & spa cu o structura pe 3 nivele, fiind incluse si 2 lifturi pentru clienti, detectoare de fum si un sistem de prevenire a incendiilor in toate zonele publice si in camere! Serviciul de valet parking este gratuit, iar accesul la internet de mare viteza este disponibil in fiecare camera si de asemenea in salile de conferinta! Centrul dispune de o sala de conferinta cu o capacitate maxima de 150 locuri, iar in fiecare camera se gasesc halate de baie si papuci!
Preturile acestui hotel incep de la 105 lei/pers pentru o noapte!

Istoria acestui complex isi are radacinile de pe vremea geto-dacilor, astfel incat Geoagiu Bai, pe numele ei dacic, Germisara, este - conform documentelor de atestare - cea mai veche statiune turistica din Romania, atestata cu peste 200 de ani inaintea intemeierii de catre romani in anul 153 înainte de Hristos a unei alte celebre destinatii balneare si anume Baile Herculane.

Apele mezotermale existente la Geoagiu Bai, dupa aproape 2200 de ani de existenta, au capacitatea incredibila de a-si pastra intacte proprietatile initiale si temperaturile de 29-30 grade Celsius. Acest lucru este un fenomen, probabil printre putinele in lume de aceasta natura
.
ape termale geoagiu
Este bine de stiut de asemenea ca este situata pe vatra vechii asezari dacice Germisara (Germi - fierbinte, sara - izvor) devenind ulterior sub cucerirea romana, „Termae Germisara" sau „Germisara Cum Thermis".

Comuna Geoagiu Bai se incadreaza intr-un climat temperat indulcit, aproape de cel mediteranean, favorabil cultivarii vitei de vie, pomilor fructiferi, dar si a unor specii neobisnuite in zona - migdalul si castanul comestibil iar acest aspect viticol releva influenta apelor termale si asupra altor calitati ale asezarii. Insa atractia principala a statiunii o constituie, fara alte discutii Baile Termale Romane si numeroasele izvoare si bazine mezotermale situate in aer liber.
O astfel de vacanta oferita de Agentia de turism Katour  va ofera posibilitatea de a admira peisajul magnific si sa va bucurati de linistea locurilor din aceasta zona plina de istorie si sanatate

No comments:

Post a Comment